Puur Berry

VAKANTIE IN HET GROENE HART VAN FRANKRIJK

Wat voor arrangementen kan Puur Berry je bieden?


Allereerst bieden we je de mogelijkheid om tijdens je verblijf een workshop pizza bakken in een authentieke broodoven te volgen. Uit ervaring weten we dat dit leuk is voor jong en ouder! We houden echter niet alleen van pizza's maar enorm van goed en lekker eten, koken met mooie streekproducten en daarom bieden we je graag een culinair arrangement. 


En last but not least Puur Berry maakt onderdeel uit van Het Franse Pad, een organisatie die wandel-en fietsarrangementen in de Berry aanbiedt.Workshop Pizza's bakken


Al snel nadat wij hier neerstreken zijn wij pizza's gaan bakken in een per ongeluk gevonden authentieke broodoven. We vinden het leuk je te laten zien hoe je dat doet en dan van A tot Z. Wat leer je allemaal tijdens de workshop?

Allereerst het maken van het deeg, dan laten we je zien hoe je de broodoven goed aansteekt en bijhoudt zodat hij later de ideale baktemperatuur heeft. Als het deeg staat te rijzen gaan we de tomatensaus maken. Vervolgens maken we bolletjes van het deeg, precies afgewogen want dan krijgen we die mooie dunne en knapperige bodems. We rollen de bodems uit en dan komt het leukste, je pizza naar smaak beleggen. We sluiten af met het bakken van de pizza's en dan genieten van die authentieke pizza met een goed glas wijn! Kosten per gezin (4 personen)  €  100,00

Culinair arrangement


Zin om te genieten van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft? Laat je dan culinair verwennen.

Wat mag je verwachten? Je verblijft in de  gîte en in de ochtend serveren we je een uitgebreid ontbijt, uiteraard met goede croissant en zo'n lekker vers Frans stokbrood. Ruim beleg en zelfgemaakte jam van fruit van onze fruitbomen. Verse jus en een eitje van onze vrij rondlopende kippen. Dan heb je de hele dag om de prachtige omgeving te ontdekken. Wij beginnen dan met de voorbereiding van een 4 gangenmenu. We gebruiken daarvoor de meest verse en liefst lokale producten. Voorbeeldmenu: Saffraanrisotto met noix de st. Jacques en chorizo, lamsbout met rode wijn rozemarijnsaus met garnituur naar gelang het seizoen, lokale kaasplank, en toe chocolat coeur fondant met vruchtencoulis. Begeleid door bijpassende wijnen uit de streek. Per persoon inclusief overnachting € 110,00.

Verblijf minimaal 2 nachten, we verrassen je dan de 2e dag met een heel ander menu! 

Puur Berry en Het Franse Pad


In 2016 sloegen een aantal Nederlandse eigenaren van een gîte of chambre d'hôte in de Berry, waaronder wij, de handen ineen en zijn we Het Franse Pad gestart. We bieden avondtuurlijke wandel en fietsvakanties waarbij je van de ene accomodatie naar de andere loopt of fietst. Volledig zorgeloos want wij brengen je bagage naar je volgende adres, daar wordt je bij aankomst een aperatief aangeboden en schuif je 's avonds aan voor een lekker driegangenmenu met huiswijn. In de ochtend een uitgebreid ontbijt en daarvan kun je je lunch voor onderweg samenstellen. We genieten allemaal met volle teugen van dit concept, de hartverwarmende reacties en de mooie gesprekken, dus heb je zin om lekker te komen wandelen of fietsen in dit prachtige en rustige gebied kijk dan op de website Het Franse Pad!